BaktiPlant to preparat, który wzmaga aktywność metaboliczną roślin
i działa zapobiegawczo. Zawiera w swoim składzie kompozycję opartą na mikroorganizmach, które poprzez wydzielenie metabolitów mogą na drodze konkurencji eliminować drobnoustroje chorobotwórcze lub znacznie ograniczać rozwój fitopatogenów.

ETYKIETA

Opis

 

BaktiPlant nadaje uprawom następujące właściwości:

  • zwiększa aktywność fizjologiczną
  • stymuluje wzrost wegetatywny roślin
  • indukuje produkcję enzymów litycznych ograniczających rozwój fitopatogenów
  • aktywuje system obronny roślin
  • wytwarza siderofory

STOSOWANIE ŚRODKA
Środek do stosowania w uprawach rolniczych, warzywnych i sadowniczych.

Zboża ozime i jare, rzepak, kukurydza, burak cukrowy i ziemniak.
DAWKA 0,5–0,8 l/ha.
Zalecany wydatek cieczy: 150–300 l/ha.

Bakti Plant można stosować łącznie z fungicydami za wyjątkiem środków miedziowych
i siarkowych.

Ogórek w uprawie polowej i pod osłonami, pomidor w uprawie polowej i pod osłonami, papryka uprawiana w gruncie i pod osłonami, warzywa kapustne, warzywa korzeniowe.

DAWKA 0,5–0,8 l/ha.

Odstęp pomiędzy zabiegami: 5–10 dni.

Jabłoń, wiśnia, czereśnia:

DAWKA 0,4 l na każde 100 l wody.

Owoce miękkie (truskawka, malina) i pozostałe uprawy: 0,5–0,8 l/ha

Inne zastosowania
Fertygacja: 1–3 l/ha.

Dostępny w opakowaniach: 1 L i 5 L

<< powrót