Pszenica ozima – CIRCUS

Widowiskowy plon

Pszenica jakościowa B

Opis

CHARAKTERYSTYKA ODMIANY:

  • Rejestracja Polska 2021
  • Najwyższy plon ziarna w latach 2018-2019 odpowiednia 108% i 110%
  • Posiada gen odporności na Pseudocercosporella PCH1, podwyższający odporność na wyleganie
  • Odmiana która doskonale reguluje gospodarkę wodną, co pozwala jej osiągać doskonałe wyniki w suchych latach
  • Doskonale radzi sobie na stanowiskach o nieuregulowanym pH
  • Ponadprzeciętna odporność na wyleganie
  • Duży MTZ
  • Wszystkie parametry oprócz pracy odkształceniowej mąki w klasie A!
  • Zimotrwałość na poziomie TOBAK’a 3 pkt. wg COBORU

Profil agrotechniczny:

  • termin kłoszenia –  średni
  • termin dojrzewania –  średni
  • zimotrwałość: średnia
  • wysokość roślin: średnia do wysokiej
  • odporność na wyleganie: wysoka
  • gęstość łanu: wysoka
  • ilość ziaren w kłosie: średnia
  • MTZ: średni

 

Charakterystyka jakościowa (skala 9°):

  • zawartość białka: 4
  • wskaźnik sedymentacyjny: 7
  • liczba opadania: 6
  • wydajność mąki T550: 6
  • objętość chleba ze 100 g mąki: 7
  • wodochłonność: 9

Norma wysiewu (nasion/m²):

termin wysiewu od 15 września do 15 października
wczesny siew 230-240
optymalny siew 240-280
późny siew 280-360

 

ODPORNOŚĆ NA CHOROBY (skala 9°):

  • fuzarioza kłosów 7
  • septorioza liści 7
  • rdza brunatna 7
  • mączniak prawdziwy 7
  • choroby podstawy źdźbła 7

Powiązane produkty

Zobacz również inne:

Masz wątpliwości?

Skontaktuj się

LUB napisz do nas