BaktiPlant nadaje uprawom następujące właściwości:
- zwiększa aktywność fizjologiczną
- stymuluje wzrost wegetatywny roślin
- indukuje produkcję enzymów litycznych ograniczających rozwój fitopatogenów
- aktywuje system obronny roślin
- wytwarza siderofory
STOSOWANIE ŚRODKA
Środek do stosowania w uprawach rolniczych, warzywnych i sadowniczych.
Zboża ozime i jare, rzepak, kukurydza, burak cukrowy i ziemniak.
DAWKA 0,5–0,8 l/ha.
Zalecany wydatek cieczy: 150–300 l/ha.
Bakti Plant można stosować łącznie z fungicydami za wyjątkiem środków miedziowych
i siarkowych.
Ogórek w uprawie polowej i pod osłonami, pomidor w uprawie polowej i pod osłonami, papryka uprawiana w gruncie i pod osłonami, warzywa kapustne, warzywa korzeniowe.
DAWKA 0,5–0,8 l/ha.
Odstęp pomiędzy zabiegami: 5–10 dni.
Jabłoń, wiśnia, czereśnia:
DAWKA 0,4 l na każde 100 l wody.
Owoce miękkie (truskawka, malina) i pozostałe uprawy: 0,5–0,8 l/ha
Inne zastosowania
Fertygacja: 1–3 l/ha.
Dostępny w opakowaniach: 1 L i 5 L