TerpiPlant

Płynny nawóz zawierający siarkę w formie terpenoidowej. Siarka zawarta w produkcie buduje związki, które zwiększają naturalną odporność roślin na stres.

Opis

Dzięki unikalnej formule zawierającej terpenoidy:
• Stymuluje syntezę lignin wzmacniając ściany
komórkowe, dzięki czemu rośliny są bardziej
odporne na atak patogenów,
• Wzmacnia ściany komórkowe utrudniając
kiełkowanie zarodników grzybów,
• Powoduje lepsze rozprowadzenie cieczy na
liściach,
• Ogranicza zmywalność zwiększając odporność
na deszcz,
• Zmniejsza odparowywanie z powierzchni liścia.
Dzięki powyższym właściwościom Terpi Plant
sprawuje funkcję prewencyjną i utrudnia
porażenie roślin przez patogeny.

STOSOWANIE I DAWKA:
Zboża. Pszenica, jęczmień, owies, pszenżyto, żyto: Termin stosowania:
od fazy 3 liścia (BBCH 0013); Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody:
150-300 l/ha;
Rzepak: Termin stosowania: jesienią od fazy 4-6 liści rzepaku (BBCH 14-16),
wiosną po ruszeniu wegetacji (BBCH 32-35); Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana
ilość wody: 150-300 l/ha;
Kukurydza: Termin stosowania: od początku wzrostu pędu (BBCH 30) do
początku kwitnienia kukurydzy; Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody:
150-300 l/ha;
Burak cukrowy: Termin stosowania – od fazy BBCH 31- początek zwarcia
międzyrzędzi do końca wegetacji. Można łączyć z zabiegami fungicydowymi;
Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody: 150-300 l/ha
Ziemniak: Termin stosowania: stosować od początku zakrywania międzyrzędzi
do początku żółknięcia liści (BBCH 31-91); Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość
wody: 100-300 l/ha
Uprawy sadownicze. Jabłoń: Termin stosowania: na początku wegetacji, nie
później niż do fazy zielonego pąka (BBCH 56), od opadania zawiązków (BBCH
71) do 21 dni przed zbiorem; Dawkowanie: 1-5 l/ha; Odstęp pomiędzy zabiegami:
5 -10 dni; Zalecana ilość wody: 600-800 l/ha;
Brzoskwinia, morela, śliwa: Termin stosowania BBCH 10-60 i BBCH 71-86;
Dawkowanie: 1-5 l/ha; Zalecana ilość wody: 600-800 l/ha;
Owoce miękkie: Termin stosowania: od rozpoczęcia wegetacji i rozwinięcia
się ulistnienia do końca zbiorów; Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody:
800-1000 l/ha;
Uprawy warzywnicze. Ogórek (w uprawie polowej i pod osłonami):
Termin stosowania: stosować zgodnie z zapotrzebowaniem w fazach BBCH 21
–89; Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody: 800-1000 l/ha;
Pomidor: (w uprawie polowej i pod osłonami), Papryka: (uprawiana w gruncie
i pod osłonami): Termin stosowania: Pierwszy zabieg wykonać zaraz po
wysadzeniu roślin. Zabiegi powtarzać w miarę potrzeby od fazy rozwoju
pierwszych pędów bocznych (BBCH 21) do 3 dni przed zbiorem; Dawkowanie:
1-3 l/ha; Zalecana ilość wody: 800-1000 l/ha;
Warzywa kapustne: Termin stosowania: Pierwszy zabieg wykonać po przyjęciu
się rozsady. Zabiegi powtarzać w miarę potrzeby do 3 dni przed zbiorem;
Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody: 500-700 l/ha;
Warzywa korzeniowe: Termin stosowania: Pierwszy zabieg wykonać po
rozwinięciu się 3 liścia, kontynuować w miarę potrzeby do końca wegetacji;
Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody: 500-700 l/ha;
Pozostałe uprawy: Termin stosowania: Pierwszy zabieg wykonać po rozwinięciu
się wystarczającego ulistnienia. Zabiegi powtarzać w miarę potrzeby do końca
wegetacji roślin; Dawkowanie: 1-3 l/ha; Zalecana ilość wody: 200-700 l/ha;
Sposób stosowania: Zabieg opryskiwania należy wykonywać zgodnie z
zasadami dobrej praktyki rolniczej. Należy zwrócić szczególną uwagę na warunki
pogodowe w trakcie zabiegu. Nie wykonywać oprysku w dni słoneczne, upalne
oraz na powiędnięte rośliny.

Powiązane produkty

Zobacz również inne:

Masz wątpliwości?

Skontaktuj się

LUB napisz do nas